PRÁVĚ TEĎ: Podnikatelé zasažení koronavirem mohou žádat kraj o pomoc. 2800 lidí získá 25 tisíc korun!
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

Ústecký kraj - Osoby samostatně výdělečně činné mohou žádat o dotaci na podporu zmírnění dopadu koronaviru, kterou spouští Krajský úřad Ústeckého kraje. Příjem žádostí bude zahájen prostřednictvím on-line systému 11. května 2020 v 10 hodin. Žádat o dotaci může OSVČ, která má sídlo v Ústeckém kraji, obdržela kompenzační bonus od Finanční správy a ke dni podání žádosti neukončila podnikatelskou činnost. Ústecký kraj vyčlenil na podporu OSVČ celkem 70 milionů Kč s rovnoměrným rozdělením do 7 okresů kraje tj. 10 milionů Kč do každého okresu.

Ústecký kraj připravil jako rychlou pomoc pro zmírnění následků pandemie pro OSVČ 70 milionů korun do dotačního programu pro malé podnikatele. Program se spouští 11. května a 400 žadatelů z každého okresu, celkem tedy 2800, díky němu získá 25 tisíc korun.

„Živnostníkům zasaženým zákazem provozování živnosti částečně pomůže ministerstvo financí, ale to řadě z nich třeba na nájem provozovny nebo na mzdy zaměstnanců nebude stačit. Proto jsme na zastupitelstvu schválili dotační program, který jim pomůže ještě o něco víc. Podmínkou je, že živnostník už dostal kompenzační bonus od Finanční správy, prošel tedy kontrolou, což je pro úřad potvrzením oprávněnosti žádosti,“ vysvětluje podmínky programu 1. náměstek Martin Klika.

K dalším podmínkám potom patří doložení kopie smlouvy o vedení bankovního účtu. Žádosti se budou přijímat elektronicky prostřednictvím vyplnění jednoduchého formuláře s následným doručením podepsané písemné verze s přílohami. Podání žádosti je omezeno datem 22. května. 2020 nebo vyčerpáním alokované částky. Příjemce bude moci z dotace pokrýt své provozní náklady vzniklé v období od 12. března. 2020 do konce roku.

„Vlastní rozhodnutí o podání žádosti je zcela na každém podnikateli. Věřím, že si požádají ti, kteří pomoc nejvíce potřebují a dotace se tak dostane tam, kam má,“ doplnil náměstek Klika.

Dotační program na zmírnění dopadů koronaviru na malé podnikatele v Ústeckém kraji má za cíl zachovat podnikatelské aktivity a zabránit snížení hospodářské prosperity a sociální soudržnosti regionu.

Potřebné dokumenty a kontaktní informace pro případ nutnosti naleznete zde.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru