AKTUÁLNĚ: Budeme mít zbraň proti koronaviru? Česko zahájilo cestu k přípravě vakcíny proti covid-19
ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - Podobnou pandemii moderní svět nepamatuje. Léčba dosud neexistuje, ochranu proto vidíme v očkování. Říká to aktuálně ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

„Díky našim špičkovým vědcům a lékařům se ČR zařadí do pelotonu několika málo států světa, které se o vývoj vakcíny pokouší,“ dodává šéf zdravotnického resortu.
Pracují na tom podle jeho slov pod vedením prof. Adámkové odborníci Státního zdravotního ústavu, Ústavu hematologie a krevní transfuze a Institutu Klinické a Experimentální Medicíny.

Vakcína má zajistit navození obranyschopnosti organismu proti covid-19. Výzkum je nyní v první, laboratorní fázi. Celkem budou tři. „Po každé z nich bude velmi přísně hodnocena. Bezpečnost vakcíny je klíčová,“ dodal Vojtěch.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru