V Česku v sobotu zjistili rekordně nízký počet nových případů covid-19! V kraji ale přibyla dvě úmrtí!
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR, Ústecký kraj - V České republice v sobotu přibyl rekordně nízký počet nově zjištěných nákaz novým koronavirem. Ministerstvo zdravotnictví oznámilo jen 18 nových případů. O den dříve to bylo 55 pacientů, testů bylo vyhotoveno přitom přibližně stejně, okolo čtyř tisíc.

Situace se nevymyká ani v Ústeckém kraji. Počet pozitivně testovaných osob na koronavirus v Ústeckém kraji k sobotní 17. hodině byl podle krajské hygienické stanice 493 osob, z toho za posledních 24 hodin přibyl jediný nový případ.

Ministerstvo zdravotnictví ale ve svém přehledu uvádí, že z Ústeckého kraje pochází již 17 osob, které zemřely a byly zároveň infikované koronavirem. To je o dva lidi více než o den dříve.

V Ústeckém kraji je nyní již 305 uzdravených pacientů, o jednoho více než v pátek, celorepublikově je to teď 3471 lidí.

V českých nemocnicích aktuálně leží 308 nemocných, v těžkém stavu jich je 62, tedy každý pátý hospitalizovaný potřebuje vysoce intenzivní lékařskou péči.

Počty případů podle okresů:

Okres Počet případů Mezidenní nárůst     Počet již uzdravených Mezidenní nárůst uzdravených
Litoměřice      246 0 115 1
Ústí nad Labem     79 0 67 0
Děčín 43 0 39 0
Teplice 43 0 36 0
Most      38 1 17 0
Chomutov 21 0 17 0
Louny 23 0 14 0
        
   Zdroj: KHS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru