Litoměřická nemocnice čelí dotazům k plošnému testování. Tady je její vyjádření
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Od čtvrtka 23. dubna by v naší republice mělo probíhat plošné testování na COVID-19, do kterého se zapojí až 27 000 lidí (tzv. Studie kolektivní imunity SARS-CoV-2-CZ-Preval). Cílem této studie je zmapování výskytu této choroby v rámci celé populace.

Jednou z vybraných oblastí pro toto testování je i Litoměřicko a litoměřická nemocnice čelí častým dotazům, jak toto bude probíhat. Vedení nemocnice chce v této souvislosti upozornit, že zadavatelem této studie je Ministerstvo zdravotnictví ČR a realizátorem je Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR, nikoli Nemocnice Litoměřice, a.s.

Z tohoto důvodu není kompetentní k poskytování jakýchkoli informací ke studii či k registraci zájemců o zařazení do Studie SARS-CoV-2-CZ-Preval. Zároveň upozorňuje, že plošné testování bude probíhat na výstavišti Zahrada Čech v pavilonu G (vstup bude z Jiříkových kasáren), a není zde žádná spojitost s odběrovým místem zřízeným v minulém týdnu v nemocnici pro případy indikované Krajskou hygienickou stanicí (KHS).

Informace k projektu Studie SARS-CoV-2-CZ-Preval najdete ZDE a na webu města Litoměřice ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru