Příští týden se opět můžete těšit na farmářské trhy, opatření se jim ale nevyhnou
Ilustrační foto
Litoměřice

Ústecký kraj - Lidé ze severočeských měst se mohou těšit na oblíbené pochoutky od farmářů a regionálních pěstitelů a výrobců. Od úterý opět startují po nucené přestávce farmářské trhy.

„Začínáme v úterý v Ústí nad Labem, pokračujeme ve středu v Děčíně, ve čtvrtek opět v Ústí nad Labem, v pátek v Teplicích v sobotu v Mostě, a to vždy v obvyklých časech, na které jsou místní zvyklí,“ zve organizátor Adam Weber s tím, že trhy navazují na původní harmonogram.

Zákazníci se mohou těšit na své oblíbené farmáře, které doplní pěstitelé sadby květinové, bylinkové i zeleninové. Na trhy přijede i většina výrobců se sladkým i slaným pečivem, ovocem, zeleninou, bylinkami, rybami, masnými pochoutkami, sýry a mléčnými výrobky, kořením a dalším sortimentem. „Někteří z nich nestihnou do otevření trhů vyrobit své produkty, proto na první trhy možná nepřijedou,“ vysvětluje Weber. Ale na každém trhu budou zastoupeny všechny druhy sortimentu.

Trhům se nevyhnou hygienická opatření. Mezi ty hlavní patří povinné roušky, zákaz ochutnávek, používání rukavic a dodržování bezpečných rozestupů. „Kvůli tomu se určitě změní rozestavení stánků na náměstích. Doporučuji, aby si lidé určitě prošli celé trhy a svého oblíbeného prodejce si našli,“ radí Adam Weber.

Vyjmutí trhů z karanténních opatření vytrhl trn z paty mnoha farmářům. Síla zájmu lidí o kvalitní potraviny pomůže farmáře a drobné výrobce doslova udržet nad vodou. Mnozí z nich nemají prodejny a vyrábějí jen pro trhy, bohužel někteří byli nuceni přihlásit se na úřad práce. “Z reakcí zákazníků na Facebooku víme, že jim osud farmářů není lhostejný. Lidé nám psali povzbuzující slova a proto věříme, že na obnovené trhy dorazí a pomohou farmářům svými nákupy,“ děkuje všem Adam Weber.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru