Osamělým seniorům v Roudnici pomůže infolinka i dobrovolníci
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Odbor sociálních věcí od pondělí 16. 3. 2020 nabídne telefonickou pomoc roudnickým seniorům. Infolinka po dobu šíření koronavirové nákazy zajistí zprostředkování služeb k zajištění základních potřeb, především osamělých, starších osob nacházejících se v těžké životní situaci.

Vláda aktuálním krizovým nařízením osobám starším 70 let doporučila nevycházet po dobu trvání nouzového stavu mimo svá obydlí (s výjimkou návštěvy zdravotnického zařízení za účelem neodkladné zdravotní péče). Zároveň nařídila starostům obcí zajištění pomoci při zvládání základních životních potřeb, včetně nákupů potravin a léků, těmto osobám. Apelujeme proto na veřejnost, aby motivovala své blízké z této ohrožené skupiny k dodržování doporučení a pomáhala toto těžké období překonat nejen jim, ale nejlépe i dalším lidem ve svém okolí.

V nadcházejících dnech a týdnech bude více než kdy jindy potřebná lidská solidarita, ohleduplnost a připravenost nezištně pomoci nejen svým blízkým, ale i dalším lidem v našem okolí, kteří ji potřebují. Onemocnění COVID-19 přitom dle statistik nejvíce ohrožuje starší občany, kteří často již žijí sami, nemají nikoho, kdo by se o ně postaral a v době šíření infekce jsou tak nuceni riskovat návštěvu exponovaných míst, jako jsou nemocnice nebo obchody.

Z toho důvodu Roudnický odbor sociálních věcí od pondělí 16. 3. 2020, v souvislosti s pandemií koronaviru, spouští informační linku určenou, především osamělým, seniorům v těžké životní situaci.

Víte o někom, kdo žije sám a nemá nablízku žádné rodinné příslušníky či přátele, kteří by mu pomohli? Nezvládnete mu pomoci ani vy sami? Předejte mu mu kontakt nebo sami zavolejte na linku 702 202 834.

Každý všední den od 8:00 do 19:00 Vám je Mgr. Jana Marková připravena nabídnout zprostředkování nákupu základních potravin, léků nebo venčení psa, případně zajištění dovozu hotového oběda.

Odbor sociálních věcí zároveň zajišťuje propojení osamělých seniorů se sociálními službami a dobrovolníky tak, aby se k nim potřebná pomoc dostala včas.

Chcete se zapojit do pomoci? Stačí napsat e-mail na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a do předmětu uvést "KORONAVIRUS - POMOC SENIORŮM".

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru