Město chystá pro osamělé seniory krizové potravinové balíčky
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Krizové potravinové balíčky pro osamělé seniory, kteří si nemohou sami nebo prostřednictvím příbuzných nakoupit, připravuje město Litoměřice.

Pracovníci odboru sociálních věcí a zdravotnictví ve spolupráci s charitouběhem těchto dnů mapují situaci a aktivně vyhledávají seniory, kteří pomoc potřebují. "Balíčky nebudou určeny všem, jde o krizové řešení pro nejpotřebnější," upozornila vedoucí odboru Renáta Jurková. Rozvoz potravin zajistí dobrovolníci či dobrovolní hasiči. Náklady zatím uhradí město. Poté, co nebezpečí pomine, budou moci senioři na úřad přijít a balíček dodatečně uhradit.

Tajemník městského úřadu Milan Čigáš vyzývá obyvatele k všímavosti a vzájemné pomoci. "I těžká chvíle, jako je takováto krize, může být přínosem například v prohloubení mezilidských vztahů. Každý z nás může ukázat to dobré, co v něm je. Všímejme si prosím opuštěných sousedů, i kdyby měla pomoc spočívat pouze v laskavém uklidňujícím slově. Město se snaží jít příkladem," uvedl tajemník.

V případě, že se domníváte, že jste seniorem, který není schopen či se bojí si sám dojít do obchodu, nebo znáte v okolí někoho takového, můžete volat na telefonní čísla: 416 916 120, 416 916 125, 416 916 222.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru