Kamery odhalily u popelnic dalšího hříšníka, hrozí mu pokuta až 300 tisíc
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřice - Další nepořádný hříšník byl dopaden v Litoměřicích, tentokrát jak díky všímavosti obyvatel, tak i díky kamerovému systému. Kamery totiž zachytily neoprávněnou podnikatelskou činnost při likvidaci odpadu okolo podzemních kontejnerů na Dlouhé ulici.

Neoprávněné odkládání odpadu u podzemních kontejnerů řeší odbor životního prostředí již delší dobu. U papíru jde zejména o velké kartonové krabice, které zůstávají bez sešlapání a zmenšení objemu postavené vedle podzemních kontejnerů, což obzvláště při vstupu do města v dolní části Dlouhé ulice nebudí dobrý dojem u návštěvníků Litoměřic.

„Ve spolupráci s městskou policií jsme se na toto místo zaměřili a ukázalo se, že pachatel je z řad podnikatelů. Nyní jej čeká správní řízení a pokuta, která může dle zákona o odpadech dosáhnout až 300.000 korun,“ uvedl Pavel Gryndler, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích.

Podnikatelé mají povinnost likvidovat odpad vzniklý z podnikatelské činnosti do svých nádob na své náklady a nesmí zneužívat odpadový systém města, který je zde nastaven pro potřeby občanů. Navíc touto zakázanou činností způsobí to, že kontejner jednorázově zaplní velkým množstvím a občané pak nemají kam odpad odložit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru