Jaká bude budoucnost nemocnice? Do historicky prvního referenda zbývá pár dní
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemocnice-lt.cz
Litoměřice

Litoměřice - Už jen pár dní zbývá do historicky prvního litoměřického referenda, ve kterém obyvatelé rozhodnou o budoucnosti nemocnice. Uskuteční se 8. listopadu od 10 do 20 hodin.

Lidé by v něm měli dát odpověď ano, či ne na následující otázku: „Chcete, aby orgány města Litoměřice bezodkladně zastavily jakoukoliv formu převodu vlastnictví či provozování nemocnice v Litoměřicích na jakýkoliv subjekt, který není ve výhradním vlastnictví státu, kraje či obce a zachovaly nemovitosti nemocnice i provozní majetek společnosti Nemocnice Litoměřice, a.s., ve výhradním vlastnictví státu, kraje či obce?“

Hlasování proběhne v hlasovacích okrscích, které se shodují s těmi volebními. Hlasovat může každý, kdo má právo volit do zastupitelstva obce. K platnosti referenda je třeba účasti alespoň 35 procent oprávněných osob. Referendum je závazné, hlasuje-li pro odpověď ANO či NE nadpoloviční většina lidí, kteří se hlasování zúčastnili, a zároveň je to alespoň 25 procent všech oprávněných osob. „Byl bych velmi rád, kdyby lidé přišli v dostatečném počtu a vyjádřili svůj názor k tak zásadní věci, kterou je budoucnost naší nemocnice,“ uvedl v této souvislosti starosta Ladislav Chlupáč.

Jak potvrdil, vedení města nadále pokračuje v jednání s Ústeckým krajem o začlenění Nemocnice Litoměřice, a.s., do Krajské zdravotní, která úspěšně provozuje pět dalších nemocnic (Ústí nad Labem, Teplice, Chomutov, Most, Děčín). „Stvrzením této spolupráce by mělo být společné memorandum,“ informoval starosta o výsledku posledního jednání.

 

V den konání místního referenda, tj. v pátek 8. listopadu 2019 v době od 10.00 do 20.00 bude umožněno hlasování i pacientům hospitalizovaným v litoměřické nemocnici.

Oprávněnou osobou pro hlasování v místním referendu je každý volič, který je oprávněn hlasovat do zastupitelstva obce, tedy fyzická osoba, která v den konání místního referenda dosáhne věku 18ti let a je přihlášena v Litoměřicích k trvalému pobytu.

V případě hospitalizace musí mít tato osoba navíc hlasovací průkaz, o který je možnost osobně zažádat na Městském úřadě Litoměřice, a to nejpozději do 6. listopadu do 16.00 hodin (více k postupu zde: https://www.litomerice.cz/referendum). Nutnost mít hlasovací průkaz se netýká osob, které mají trvalý pobyt v okrsku, ve kterém je nemocnice (volební okrsek č. 17).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru