Roudnice sběrem textilu pomáhá Fondu ohrožených dětí
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Používáním kontejnerů s logem klokana se roudničtí občané mohou nejen zbavit nepotřebného textilu, ale i pomoci Fondu ohrožených dětí. I díky vám se již projektu KlokTex podařilo přispět částkou přesahující milion korun.

Devět kontejnerů v Roudnici nad Labem má na sobě obrázek klokana, aby bylo zřejmé, že jejich využití podpoří děti v zařízeních Fondu ohrožených dětí (FOD). Ta dětem pomáhají celkem na patnácti místech v republice a s celkovou kapacitou 322 míst jim poskytují péči, která je alternativou ústavního umístění. Jejich financování ze strany státu však nestačí. Kromě materiální podpory proto projekt KlokTex.cz přispívá z každého kilogramu odevzdaného materiálu částkou 1,- Kč přímo na transparentní účet FOD.

„Každý z nás má příležitost přispět k ekologické recyklaci a v tomto případě také podpořit konkrétní charitativní projekt. Celkem už kontejnery s klokánkem přinesly dětem pěkných 1 067 848,- korun a za to všem občanům, kteří přispívají do těchto kontejnerů, patří velký dík. Pojďme společně tuto částku i nadále zvyšovat,“ říká Nicole Nouir Křížková, ředitelka projektu.

Odevzdané oděvy, textil, spárované boty, kabelky, hračky a další však musí být v dobrém stavu. Poškozené, vlhké nebo znečištěné oblečení se již nedá využít. V takovém případě je vhodné zvážit, jaká část již patří do směsného odpadu, aby nezabírala místo pro použitelné kilogramy. Umístění do igelitové tašky nebo pytle také zaručí, že nedojde k dalšímu poškození nebo znečištění. Více informací o projektu naleznete na www.KlokTex.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru