Podváděl a okrádal své prarodiče, během dvou let je připravil skoro o dva miliony
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Komisař kriminální služby a vyšetřování obvinil pětadvacetiletého muže z Litoměřicka z trestných činů podvodu, krádeže, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Mladík se měl v období dvou let opakovaně dopouštět podvodného jednání na svých prarodičích. Měl zneužívat důvěřivosti poškozených plynoucí z jejich příbuzenského vztahu. Pod různými záminkami akutní potřeby finanční hotovosti s příslibem, že finanční prostředky v brzké době vrátí, měl od nich vylákat opakovaně hotovost.

Dále si měl nezjištěným způsobem opatřit plnou moc pro právní jednání, která zplnomocnila jeho osobu k jednání za poškozené, a následně hospodařit bez jejich vědomí s jejich bankovním účtem. Svým prarodičům měl způsobit škodu dosahující téměř dvou milionů korun.

"Výše uvedeného jednání se měl dopustit, ačkoliv byl v nedávné době za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Dále měl v uvedeném období také opakovaně řídit motorové vozidlo, přestože měl uloženu platnou sankci zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až 8leté vězení," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru