Obyvatelé podle vedení města nemusí mít z požáru obavy. Nenaměřilo se překročení limitů škodlivin
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Po požáru v Lovosicích nemusí mít Litoměřičané obavy. Nebylo zjištěno překročení povolených limitů škodlivin v ovzduší. Ve čtvrtek 29. srpna odpoledne zachvátil požár jednu ze skladovacích hal v areálu lovosické společnosti Glanzstoff Bohemia.

Ve skladu o rozměrech 10 x 15 metrů začaly hořet cívky s polyamidovým vláknem, polyester, aramid a obalový materiál. Požár likvidovaly desítky hasičů a lokalizovali ho (zastavili jeho šíření do okolních prostor) v 21 hodin večer.

Litoměřice mají monitorovací síť kvality ovzduší již dva roky. Včera byly podrobně sledovány výsledky měření monitorovacích stanic, které nezaznamenaly překročení povolených limitů škodlivin v ovzduší. „Spaliny z požáru vystoupaly do velké výšky a oblast Litoměřic nezasáhly. V monitorování budeme pokračovat i nadále, avšak zhoršení nepředpokládáme,“ konstatoval Pavel Gryndler, vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu Litoměřice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru