V Kamýcké ulici proběhne rekonstrukce stoleté kanalizace a vodovodu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Severočeská vodárenská společnost (SVS) zahajuje plánovanou investiční akci roku 2019. V Litoměřicích, v ulici Kamýcká, vymění 240,3 metrů vodovodu a 235,9 metrů kanalizace pro cca 70 napojených obyvatel.

V ulici Kamýcká se nachází vodovod z litiny DN 80 mm z roku 1935. Technický stav odpovídá stáří, potrubí je dožilé, inkrustované, s narůstajícím počtem poruch. Úsek Kamýcké ulice od křižovatky s ulicí Plešiveckou kanalizace byl prověřen kamerou. Stoku tvoří betonové vejce DN 500/750 mm z roku 1919. Kanalizace je popraskaná, tvoří se kaverny, kanalizační šachty vykazují nedostatečné profily. Z uvedených důvodů rozhodla SVS o provedení rekonstrukce.

Předmětem stavby je rekonstrukce 240,3 metrů vodovodu a 235,9 metrů kanalizace. Stavba byla zahájena protokolárním předáním staveniště 17. července 2019. Podle smlouvy o dílo má být stavba dokončena nejpozději sedm měsíců od předání staveniště, tj. do 17. února 2020. Aktuální harmonogram prací však počítá s kratší realizací.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru