Práce na úpravě prostorové akustiky bazénu byly zahájeny. Hotovo by mělo být do konce prázdnin
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Dosažení dobré srozumitelnosti mluveného slova a celkové snížení hladiny hluku má zajistit úprava prostorové akustiky městského bazénu. Úpravou projde jak hlavní hala bazénu, tak dětský bazének. V pondělí 3. června práce odstartovaly.

Pod strop bazénu budou umístěny akustické podhledy doplněné o boční stěnové panely, které doplní pohltivou plochu stropu a výrazně omezí projevy třepotavé ozvěny. Stávající neakustický podhled bude lokálně vyříznut a bude ve stejné ploše nahrazen sníženými, příčně orientovanými segmenty akustického podhledu. Jedná se celkem o šest pásů umístěných nad plochou bazénu. Na boční stěně bez oken a vstupní štítové stěně bude umístěno 12 absorpčních stěnových obkladů. Boční panely budou mít dolní hranu ve výšce 2 m nad úrovní podlahy.

Prostory musí touto úpravou projít, aby byly dodrženy České státní normy pro provoz sportovních hal. „Budova krytého plaveckého bazénu byla postavena v akci Z v roce 1985. Žádné akustické nároky se tehdy příliš neřešily. Dnes je ovšem situace odlišná a je potřeba zlepšit podmínky pro návštěvníky snížením celkové hladiny hluku. K tomuto kroku jsme přistoupili po dohodě s Krajskou hygienickou stanicí, ale vedou nás k tomu také nároky návštěvníků a potřeba zlepšovat kvalitu nabízených služeb,“ vysvětluje Vladimír Šuma, místostarosta města.

Po dokončení úprav a otevření bazénu dojde ke kontrolnímu měření doby dozvuků, které ukáže, zda byly všechny výpočty provedeny správně a zda není nutné provést případné další korekce.

Akustické úpravy městskou kasu vyjdou téměř na 1.200.000,- Kč s DPH. Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála firma Studio Jelínek s.r.o. z Ústí nad Labem. Ukončení stavebních prací se očekává nejpozději do tří měsíců od předání staveniště, tedy do konce prázdnin.

Provoz krytého plaveckého bazénu skončil v sobotu 1.června.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru