Revitalizace lokality „u Turka“ začne již brzy. Parkoviště bude uzavřeno
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V pondělí 10. června bude zahájena revitalizace části ulice Osvoboditelů, které se říká „u Turka“. Jedná se o jižní část lokality kolem autobusové zastávky a parkoviště. K předání staveniště došlo v druhé polovině května.

„Nejprve dojde k zajištění staveniště a zamezení vstupu osob a parkování automobilů. Parkoviště bude pro osobní automobily uzavřeno od 10. června, zhotovitel zde musí zbudovat zázemí pro stavbu a navést stroje a materiál. Jako drobnou úlevu místním obyvatelům nebudeme po dobu akce vybírat poplatek za parkování z automatu naproti lokalitě,“ sdělil starosta města Milan Dian.

0306uturka1

Zdroj: www.meulovo.cz

Práce budou zahrnovat výměnu stávající zpevněné plochy. U některých chodníků bude zúžen profil, díky čemuž dojde k zvětšení zatravněné plochy. Měla by být provedena nová výsadba okrasných stromů a keřů, které doplní dřevěné paluby, mlatová pole a trvalkové záhony. Upraveno bude také parkoviště. Dojde k jeho rozšíření o 2 m, což umožní nové uspořádání s dvěma řadami kolmých stání a tím navýšení celkové kapacity na 28 stání pro osobní automobily a 4 stání pro motocykly.

Po revitalizaci se v lokalitě objeví zcela nový prvek, kterým je dřevěná paluba. Vznikne relaxační zóna tvořená dřevem ze sibiřského modřínu světlé barvy a střídajících se polí trvalkových záhonů a mlatových úseků. Jednotlivá pole budou od sebe oddělena betonovými pásky přírodní barvy. Na největším mlatovém poli bude umístěn kmen stromu. Relaxační zónu a parkoviště od sebe oddělí řada nově vysázených stromů a živého plotu. Podél stávajících bytových domů je navržena nová nástupní cesta pro protipožární zásah. Tvoří ji zatravňovací dlaždice. Východní část od parkoviště by měla být ryze účelová, chodníky budou bez ozdobných pásků a parkoviště bude volně přístupné stejně tak jako nová zastávka autobusů. Zastávku bude tvořit ocelový skelet s opláštěním z latí ze sibiřského modřínu stejné světlé barvy. Zastávka bude mít vegetační střechu se zelení v souladu s nedalekým podchodem. Kolem paluby a v zastávce jsou navrženy bíle omítnuté zděné lavičky s dřevěným sezením z latí opět ze sibiřského modřínu. Nové zpevněné plochy budou tvořit chodníky z dlažby přírodní barvy doplněné o pásky barvy antracitu.

0306uturka3

Zdroj: www.meulovo.cz

Výběrové řízení na zhotovitele vyhrála společnost SANAP s.r.o z Litoměřic, která předložila nejnižší cenovou nabídku. Projekt bude hrazen plně z rozpočtu města a městskou pokladnu vyjde na necelých 7, 5 mil. Kč včetně DPH. „Letos bude upravena jižní část lokality. Severní část, tedy „u centra“, by mohla přijít na řadu příští rok. Projekt je připraven, a pokud to zastupitelstvo schválí, budou do dalšího rozpočtu alokovány příslušné finanční prostředky,“ prozradil starosta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru