Rada města rozdělila na sportovní a volnočasové aktivity 665 tisíc. Které projekty se dočkají peněz?
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosice - Grant sport a volný čas zná své příjemce. Rada města rozdělila celkem 665 tisíc korun pro 38 projektů. Přihlášeno bylo celkem 46 projektů.

Grant je zaměřen na podporu subjektů, které pořádají zájmové aktivity pro děti a mládež a zaměřují se na tělovýchovu, sport nebo volnočasové aktivity. Příjemci jsou fyzické a právnické osoby, nestátní organizace, spolky, nadace nebo sdružení působící na území města, případně poskytující služby lovosickým občanům.

„Na grant bylo vyčleněno celkem 700.000,- Kč, zbylou částku přesuneme rozpočtovou změnou na podporu aktivit, které se do grantu nedostaly. O přidělení finančních prostředků bude rozhodovat rada města na základě zaslaných žádostí. Pokud by tedy ještě někdo chtěl pořádat akci zaměřenou na děti a mládež, volnočasové aktivity a podobně, není nic ztraceno. Stačí poslat žádost adresovanou radě města. Podrobnější informace poskytnou pracovnice ekonomického odboru městského úřadu,“ uvedl místostarosta města Vladimír Šuma.

Grant sport a volný čas vyhlašuje město každoročně a to spolu s granty na podporu sociálních a souvisejících služeb. Na podporu grantů na sociální a související služby bylo vyčleněno celkem 1.150.000,- Kč, což je o 100 tis. Kč více než v roce loňském. Tyto finanční prostředky budou ovšem rozděleny až zastupitelstvem města 26. června.

„Každoročně je o grant sport a volný čas velký zájem, letos bylo do programu přihlášeno o 15 projektů víc než v roce 2018. Nepodpořili jsme pouze 8 akcí a to většinou proto, že nebyly určeny pro občany města, nebo byl stejný projekt podán i v jiném grantu. S vypsáním počítáme i do dalších let,“ doplnil místostarosta.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru