Naproti plaveckému bazénu vyroste nové parkoviště, hotové by mělo být v létě
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - V pondělí 1. dubna město předalo staveniště zhotoviteli. Nová parkovací plocha o celkové rozloze 1 194 m2 je naprojektována na 29 šikmých parkovacích stání, z čehož 2 místa jsou pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Vzhledem k lokalitě, tedy prostoru před plaveckým bazénem a v blízkosti sportovní haly Chemik, budou v ose parkoviště v podélném směru vyznačena dvě stání pro autobus. Provoz na parkovišti je navržen jako jednosměrný.

Parkoviště bude po obvodu lemováno silničním betonovým obrubníkem, na který naváže na jihozápadní straně zatravněná 2 m široká krajnice. Na opačné straně mezi stávajícím silničním obrubníkem podél ulice Zámecká a nově navrženým parkovištěm bude vybudován dlážděný chodník o šířce 2 m. Zemní práce zahrnují hlavně odkopávky zeminy. V hrubém odhadu bude výkopovými pracemi odkryto cca 370 m3 zeminy, štěrku a dalších materiálů.

0204parkoviste3

Zdroj: www.meulovo.cz

„Parkovacích ploch ve městě je stále málo. Tato plocha je již třetí z celkového počtu 12 lokalit, které jsou pro zkapacitnění parkovacích stání po celém městě vytipovány. Parkoviště ve Wolkerově ulici se opravdu povedlo, tak už se na novou stavbu opravdu těším,“ uvedl Vladimír Šuma, místostarosta města, s tím, že město má do budoucna připravenu projektovou dokumentaci na zkapacitnění parkovacích ploch v ulici Karla Maličkého a 28. října. „Ve stádiu studie máme připraveny lokality Tovární ulice, Dlouhá nebo například Třebenická. Několik parkovacích míst přibude také díky revitalizaci prostoru „U Turka“, kde bude brzy ukončeno výběrové řízení na zhotovitele,“ dodal Šuma.

Výběrové řízení na zhotovitele parkoviště v Zámecké ulici vyhrála společnost INSKY spol. s.r.o. z Ústí nad Labem. Ukončení prací je naplánováno do 4 měsíců po předání staveniště, tedy koncem července. Cena veřejné zakázky je 3 200 000,- Kč včetně DPH.

0204parkoviste2

Zdroj: www.meulovo.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru