Připravte se na dopravní omezení: Most ve Štětí se uzavře v pondělí, nahradí ho přívoz
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Štětí - Ústecký kraj již v pondělí 1. dubna zahájí rekonstrukci štětského mostu. Práce přinesou dlouhodobá dopravní omezení. Veřejnou dopravu zajistí přívoz i posílené autobusové spoje.

Práce mají proběhnout v termínu 1. 4. 2019 - 22. 6. 2020 a budou je provázet dopravní omezení, včetně kompletní uzavírky. Od pondělí se tak štětský most stane pro osobní dopravu zcela neprůjezdným. O detailech uzavírky informovalo Štětí na svých webových stránkách a reportáži KTV.

Osobní doprava

Jak bylo již uvedeno, most bude kompletně uzavřen. Nejbližší přemostění řeky je v Roudnici nad Labem a v Mělníku. Do Roudnice nad Labem je nejbližší možná cesta přes Hoštku, do Mělníka pak přes Liběchov a Vehlovice. Komplikace mohou nastat v květnu, kdy začnou tři etapy oprav silnice mezi Liběchovem a Mělníkem. (Podrobnější informace z průběhu prací budete moci dohledat na štětském webu a facebookové stránce.)

Autobusová doprava

Kvůli rekonstrukci mostu dochází i k úpravám jízdního řádu autobusových linek Dopravního podniku Ústeckého kraje. Podrobnější informace s mapkou tras naleznete zde na webových stránkách. Upravené jízdní řády jsou k dispozici v Informačním centru ve Štětí a v kanceláři Dopravního podniku Ústeckého kraje (tržnice – přízemí). Kapacitně budou posíleny autobusové linky do Prahy, kdy by měly v nejvíce frekventovaných časech jezdit kloubové autobusy (tzv. harmoniky) a dojde i k rozšíření o 3 spoje denně.

Přívoz

Pro pěší a cyklisty poslouží přívoz, který bude ve Štětí fungovat od 1. dubna, dle platného jízdního řádu (k dispozici na webových stránkách). Loď bude přes Labe jezdit každých 20 minut, ve špičkách bude její frekvence ještě častější. Kapacita přívozu je 40 míst. Na hněvické straně povede od přívozu osvětlená provizorní štěrková cesta k chodníku u parkoviště u vlakového nádraží.

Parkoviště

Na štětské straně Labe (pod rampou u sjezdu k nábřeží) je vybudované provizorní parkoviště pro zhruba 12 automobilů. Silnice je v prostou nábřeží jednosměrná. K parkovišti se tak přijíždí od „koželužny“ a vyjíždět se bude okolo rybárny, naproti parkovišti firmy Mondi.

Záchranný systém

Záchranný systém by neměl být rekonstrukcí mostu nijak narušen. „Dostupnost složek integrovaného záchranného systému se řešila a bude zachována. Je zabezpečena v předepsaných časech,“ uklidňuje starosta Štětí Tomáš Ryšánek.

Železniční přejezdy směr Radouň a Stračí

V souvislosti s provozem vlečky ze štětského nádraží do papírny budou delší čekací doby u závor. Město Štětí doporučuje občanům jezdit s větším předstihem nebo volit alternativní cestu např. přes Hoštku. Předpokládané časy jízdy vlečky budou ještě upřesněny. Přejezd přes vlečku u zadní vrátnice Mondi bude pro osobní dopravu zcela uzavřen.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru