Vichr řádí v kraji: Spadlo obří kolo, stožár způsobil požár a silnice zmizela v prachu
Následky nárazového větru.
Litoměřice

Ústecký kraj – Silný vichr udeřil na Ústecký kraj i zbytek republiky. A už způsobil řadu potíží. Vyjíždějí hasiči i energetici.

Po poledni vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Litoměřice a podniková jednotka SŽDC k Velkým Žernosekům, kde spadl sloup vysokého napětí na vlakovou trolej a trať. „V okolí hořela tráva. Provoz na trati byl zastaven. Trolejové vedení bylo vypnuto,“ uvedl k zásahu mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

Přes cesty také padají stromy. Strom spadl hodinu po poledni například na silnici v Kadani.

V Lounech spadlo obří kovové kolo, které stálo jako poutač před jednou z tamních firem, která se zabývá výrobou leteckých komponentů.

Na Mostecku se mohli řidiči setkat s mizející silnicí. Ta se nachází vedle teplárny v Komořanech a je zcela zničená a zasypaná popílkem od kamionů, které jej svážejí na skládku. Prach, který se tam zvedá od těžkých vozidel, snižuje dohlednost v krátkém úseku na pár metrů.

Výstrahu před silným větrem, který přijde nad téměř celé území České republiky v pondělí dopoledne a skončí až během úterka, vydal s předstihem v neděli Český hydrometeorologický institut. Vítr je doprovázený nárazy větru 15 až 25 m/s. To je v přepočtu 55 až 90 kilometrů v hodině.

0403stozar

Pád sloupu vysokého napětí. Foto: HZS Ústeckého kraje

0403stozar2

Zřícené obří mnohametrové kolo v Lounech. Foto: čtenář

0403stozar3

Silnice mizí v oblacích prachu. Foto: Oldřich Hájek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru