Roudnice opět zahajuje ve vybraných lokalitách svoz bioodpadu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Roudnice nad Labem opět zahajuje je vybraných lokalitách pravidelný svoz biodpadu. V příslušném termínu je tedy již možné přistavit sběrnou nádobu ke svozu, a to nejpozději do 6:00 hod.

Svozový týden je lichý, svozový den St, Čt a Pá. První svoz bioodpadu bude probíhat v jedenáctém týdnu, tj. 13., 14. a 15. března 2019. Poslední letošní svoz pak bude proveden ve čtyřicátém sedmém týdnu, tj. 20., 21. a 22. listopadu 2019. Bioodpad je vyvážen bez ohledu na státní svátky.

Do nádob patří rostlinný odpad ze zahrady, jako je listí, tráva, plevel, větve, dále zbytky jídel, včetně potravin s prošlou zárukou, zbytky ovoce, zeleniny, slupky, výkaly drobných domácích zvířat. Naopak do nádob na bioodpad nepatří maso, kosti, uhynulá zvířata, olej z potravin, obaly od potravin ze skla, plastu, kovu.

Občané našeho města mohou nadbytečné množství bioodpadu odevzdat ve SD Hostěraz. Správným tříděním bioodpadu dochází ke snížování produkce směsného komunálního odpadu a tím i úspoře finančních nákladů za jeho likvidaci na skládce.

Harmonogram svozu

Každý lichý týden ve středu, počínaje středou 13.3.2019, v těchto ulicích: Štěpárna, Na Hradčanech, Prokopova, Jeronýmova, Sladkovského, Hochmanova, Hálkova, Krabčická, Chelčického, Palackého, Dobrovského, Houskova, V Úvoze, Tylova, Kolárova, Erbenova, Bezejmenná, Lidická, Švermova, Očkova, Rvačov, Riegrova, Nad Skalami, Třebízského, Havlíčkova, B. Němcové, Kap. Jaroše, Zahradnická, Husovo náměstí, Jungmannova

Každý lichý týden ve čtvrtek, počínaje čtvrtkem 14.3.2019, v těchto ulicích: V Uličkách, Pod Hostěrazem, U Parku, Na Výšině, Máchova, U Zvonice, Komenského, Bezručova, Alšova, Mánesova, Jiráskova, Smetanovo nám., Farského, Čechova, Vrchlického, Libušina, J.Hory, Stadická, Horymírova, Neklanova, Krokova, Sámova, Podluská, Přemyslova, Dr. Slavíka, Švagrovského, T. G. Masaryka, Alej 17. Listopadu, Školní, Kratochvílova, Žižkova, Špindlerova, Na Rybníčku, Barákova, K.Jeřábka, Samota, U Zastávky

Každý lichý týden v pátek, počínaje pátkem 15.3.2019, v těchto ulicích: K Řípu, Přímá, Na Čihadlech, Za Rozhlednou, Řipská, 9. května, 1. Máje, Chvalínská, Hracholuská, Na Vyhlídce, Na Výsluní, Potoční, V Borku, Zahradní, Židovická, Na Kolečku, Sluneční, Krátká

 

Nádoby musí být přistaveny v den vývozu bioodpadu nejpozději do 6:00 hodin ráno.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru