Na co půjde část městského rozpočtu? Rozhodnou o tom sami obyvatelé
Ilustrační foto: Pixabay.com
Litoměřice

Litoměřice - Máte zajímavý nápad, jehož realizace by mohla být pro město Litoměřice přínosem, ale chybí vám na něj peníze? I letos dostáváte možnost získat až 200 tisíc korun v případě, že do 29. března zpracujete projekt, zajistíte jeho podporu u 30 osob a odevzdáte svůj návrh městu.

V pondělí odstartoval již čtvrtý ročník participativního rozpočtování v Litoměřicích, kdy radnice nabízí obyvatelům možnost zapojit se do rozhodování o využití části peněz z městského rozpočtu. Letos však dochází k několika změnám. Oproti minulým letům se snížil počet lidí, kteří musí podávaný nápad podpořit, a to z 50 na již zmiňovaných 30. Snížil se dolní limit celkových nákladů z 50 na 20 tisíc korun. Šanci tedy letos mají i menší záměry. Musí jít o projekt majetkového charakteru realizovaný na majetku ve vlastnictví města, na veřejném prostranství nebo ve veřejně přístupné budově s volným přístupem pro každého. Kompletní pravidla jsou ZDE.

„O vítězném projektu rozhodnou i letos obyvatelé. Na konci dubna proběhne prostřednictvím tištěných dotazníků na infocentru a aplikace Mobilní rozhlas hlasování, vítěze pak město bude znát koncem května. K samotné realizaci dojde ve druhé polovině roku,“ předeslala Irena Vodičková, koordinátorka Zdravého města Litoměřice, s tím, že touto formou mobilního rozhlasu proběhne hlasování vůbec poprvé. V minulých letech totiž o vítězi rozhodli obyvatelé na veřejném diskusním fóru Desatero Litoměřic.

V minulém roce obyvatele nejvíce zaujal projekt s názvem „Zelená oáza ve středu města“, díky kterému se dvůr za ZŠ Lingua Universal proměnil v odpočinkovou zónu. V roce 2017 byla v rámci této akce vybudována Bosá stezka v areálu ZŠ U Stadionu, v roce 2016 lanová dráha na úpatí Mostné hory.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru