Děti na Základní škole Antonína Baráka se již brzy budou učit v nových učebnách
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

Lovosice - Základní škola Antonína Baráka zmodernizuje učebnu jazykové gramotnosti a přírodních věd a to díky dotaci z ministerstva pro místní rozvoj a za podpory města Lovosice. Koncem ledna se stavební práce rozběhly.

Zastaralá učebna přírodních věd pro výuku fyziky, chemie a biologie bude nově splňovat moderní požadavky pro výuku těchto oborů a poskytne dětem nejmodernější edukační systém. Zařízena bude především pro experimentální výuku, kterou doplní interaktivní tabule s vizualizací.

Rekonstrukce učebny, která začala před pár dny demontáží stávajících silových rozvodů, se bude týkat zejména vybourání drážek a otvorů pro nové vedení a rozvaděč. Odstraněna bude současná podlahová krytina, stupínek katedry a stará vrstva výmalby. Následovat bude rozvod nového silového vedení, slaboproudých rozvodů a chrániček, které budou po vystěrkování a začištění podlahy a stěn překryty novým linoleem novou podlahovou krytinou a výmalbou. Další etapou bude osazení speciálního nábytku učebny. V katedře bude umístěna technologie a prezentační počítač. Studentské stoly jsou uzpůsobeny pro tři žáky. Jsou v nich zabudované zásuvky ukryté pod deskou stolu, tak aby byly žákům přístupné pouze při vyučování. Počítá se s umístěním pěti velkých skříňových sestav pro technické zařízení a pokusné nástroje. V učebně bude umístěna interaktivní tabule s přídavnými křídly pro popis fixem, přídavné reproduktory, datový projektor a keramická tabule. Pracovní stanice studentů budou s počítačem vyučujícího propojeny WIFI sítí. Bezdrátové barevné stanice studentů v podobě tabletu s klávesnicí se budou zamykat ve skříni v rohu učebny, stejně tak bude o přestávku nedostupný pult katedry s plynovým hořákem, dřezem a počítačem. Součástí rekonstrukce má být také vybavení kabinetu přírodních věd dvěma kancelářskými a dvěma pracovními stoly a skříňovou sestavou.

Pro každý předmět je počítáno se specializovanými sadami měřících sond, senzorů a experimentálního příslušenství. Sada pro fyziku například obsahuje ruční generátor el. napětí, model větrné elektrárny, sadu čoček a laseru, silné magnety nebo sadu cívek. Pro chemii budou k dispozici například digitální váhy nebo ohřívací plotýnka. V hodinách přírodopisu využijí žáci model lidského oka, USB kameru nebo digitální mikroskop.

Stejně tak modernizace učebny cizích jazyků si klade za cíl zmodernizovat prostor tak, aby odpovídal současným požadavkům a umožnil výuku s použitím digitálních technologií doplněných o interaktivní tabuli, sluchátka pro poslech a pevné počítače pro každého žáka. Třída bude současně sloužit jako počítačová učebna.

Modernizovat se ovšem musí celá místnost včetně starého nábytku, ostatního vybavení a podlahových krytin. Stejně tak jako v případě učebny přírodních věd bude i zde nutné demontovat původní elektro rozvody, vybourat nové kabelové trasy a kompletně je nahradit. Následuje opětovné vyrovnání podlah a stěn místnosti. Učebna bude vybavena novým provozním LED osvětlením, výmalbou, elektricky ovládanou stínicí technikou, podlahovou krytinou a specializovaným nábytkem.

„Letošní investiční akce týkající se vylepšení školských zařízení zahájil projekt Základní školy Antonína Baráka. Velmi mě těší, že se škole podařilo tuto dotaci získat, a zásadně tak vylepšit zázemí školy. V rozpočtu bylo na tuto akci na straně výdajů vyčleněno 7 583 317,- Kč a na straně příjmů 6 445 819,- Kč, což představuje předpokládanou výši dotace. Pro letošek máme ještě připraveny peníze na budovy gymnázia, centrální školní jídelny a základní umělecké školy,“ uvedl Milan Dian, starosta města.

Samotná realizace projektu byla zahájena koncem měsíce ledna, hotovo by mohlo být v květnu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru