Granty na rok 2019 jsou vypsány: Peníze půjdou do sportu, kultury i sociálních služeb
Ilustrační foto
Litoměřice

Lovosice - Lovosice vypsaly granty na podporu různých zájmových organizací, kroužků a spolků se sportovním, kulturním nebo sociálním zaměřením.

Vypsány byly tři granty: Dotační program „Sport a volný čas 2019“, Dotační program „PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK 2019 zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého kraje na období 2019–2021“, Dotační program „PODPORA SOUVISEJÍCÍCH SLUŽEB PRO ROK 2019 – pro organizace zapojené v komunitním plánování města Lovosice“. Celkem je na všechny tři granty vyčleněno 2 200 000,- Kč.

Granty budou vyhlášeny 1. února 2019 a příjem žádostí bude možný u grantu sport a volný čas od 4. března do 4. dubna 2019 a v případě grantů na sociální a související služby od 4. do 15. března 2019.

Podpora dotačního programu „Sport a volný čas pro rok 2019“ je zaměřena na sportovní a volnočasové akce mezinárodního, republikového, regionálního a místního významu, rozvoj a činnost sportovních a zájmových organizací pracujících s mládeží a uspořádání sportovních soutěží, táborových aktivit nebo realizace soustředění. Na grant bylo z rozpočtu vyčleněno celkem 700 000,- Kč.

Podpora sociálních služeb pro rok 2019 zařazených do Základní sítě sociálních služeb Ústeckého kraje pro období 2019 – 2021 se bude vztahovat na základní činnosti při poskytování sociálních služeb definovaných zákonem o sociálních službách v souladu s 4. Komunitním plánem péče města Lovosice. Na Podporu obou dvou grantů je vyčleněno celkem 1 150 000,- Kč. Podpora bude určena pro organizace zapojené v komunitním plánování města Lovosice na podporu volnočasových aktivit v souladu s komunitním plánem péče města Lovosice.

Město ovšem oblast tělovýchovy podpoří i dalšími finančními prostředky. „V návrhu rozpočtu je jako již tradičně vyčleněn grant na tělovýchovnou činnost určený přímo na podporu činnosti sportovních klubů ASK. Rozděleno v něm bude celkem 3 450 000,- Kč. Nicméně letos by mohlo být rozděleno ještě dalších 200 000,- Kč na zájmové aktivity, veřejnou činnost a různé jiné záležitosti, které neobsáhnou ostatní granty. Tato částka byla v rozpočtu ponechána jako rezerva pro rozhodnutí rady města, “ doplnil Milan Dian, starosta města.

Podrobnosti k programům a zásady poskytování finančních prostředků z rozpočtu města budou 1. února zveřejněny na úřední desce města. Podrobné informace poskytnou také pracovníci odborů sociálních věcí a zdravotnictví a ekonomického odboru.

V loňském roce bylo z grantů Sport a volný čas podpořeno 43 projektů. Do grantů na podporu sociálních a souvisejících služeb přišlo v roce 2018 celkem 25 žádostí, podpořeny byly všechny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru