Jak uniknout z únikové hry? Hasiči začnou v nejbližších dnech s kontrolami
Ilustrační foto: CC0
Litoměřice

ČR - V souvislosti s tragickým požárem v prostorách únikové hry na severu Polska dne 4. ledna, při kterém zahynulo pět dívek, vydal náměstek generálního ředitele HZS ČR pro prevenci a civilní nouzovou připravenost Daniel Miklós pokyn, aby příslušníci jednotlivých HZS krajů provedli mimořádnou tematickou kontrolu v prostorách únikových her v ČR.

„Cílem kontroly je vyhodnotit stav plnění povinností na úseku požární ochrany při provozování únikových her s důrazem na zajištění volného úniku osob, volné průchodnosti komunikačních prostor a používání elektrických, plynových a jiných spotřebičů. Zvláštní důraz bude kladen na zajištění úniku osob z prostorů konání hry,“ uvedla Nicole Zaoralová, mluvčí Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Počet kontrol není stanoven, avšak měly by probíhat u různých provozovatelů her. Kontroly budou ukončeny nejpozději 30. května 2019. „Vyhodnocení předpokládáme v červnu 2019,“ dodala Nicole Zaoralová.

Hasičský záchranný sbor ČR zároveň spolupracuje s Ministerstvem pro místní rozvoj v otázce řešení problematiky uvádění staveb do užívání, příp. nutnosti provedení změny v užívání dokončené stavby.

Dále spolupracuje také s provozovateli únikových her, se kterými bude v nejbližší době uspořádán workshop.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru